torsdag 27 september 2012

Läxor till onsdag 3 okt (v 40)

Under vecka 39 började vi med vårt religionstema: de abrahamitiska religonerna. En ganska str del av inledningen har gått åt till att fundera över liheter och skillnader, vad som är "föreställningar" om likt och olikt och vad som verkligen "är" likt och olikt.

Kapitel 3 i religionsboken handlar om det som är gemensamt i judendom, kristendom och islam - kapitlet har ni i sin helhet i läxa till onsdag, och jag räknar med att ni alltså har dessa grunder klara när vi sedan går in i de respektive religionerna. Vi kommer att börja med judenom, och för att ha förutsättningarna klara blir det också en film med en kort genomgång av den judiska historien att titta på. Den kommer upp på måndag, typ... Och till sist ska vi också titta lite på olika typer av religiösa texter, och ni har alla fått en text att titta på enligt "schemat" (som finns längst uppe till höger, bland dokumenten).

Och bloggfrågan då? Den hoppar vi till allmän förtjusning (?!) över just den här veckan! Fast om man VILL kan man ju få blogga lite om sina tankar om sambanden mellan de abrahamitiska religionerna förstås, det kan man ju...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar